El Saber de les Flors

Treball de Final de Carrera: “El Saber de les Flors”

Darrere de la imatge estètica d’una flor, s’amaga una globalització i un tractament del producte que comporta l’explotació el medi ambient i la mà d’obra. La flor és concebuda com a bella i no com a producte industrial. El nexe indústria-flor és desconegut i és el que ha impulsat aquest TFG.

La narrativa d’aquest projecte s’articula a partir d’una exposició que permet mostrar i confrontar aquests dos mons tan distants, en un mateix espai, mitjançant dues tècniques d’impressió amb resultats diferents: la impressió digital i l’antotípia. L’elaboració del projecte ha constat de tres parts: la investigació i documentació de la indústria, l’experimentació i domini de l’antotípia i el disseny de l’exposició amb tot el material generat.

La investigació de la indústria de la flor i planta s’ha tractat de manera objectiva i documental mitjançant la fotografia digital. La recerca engloba l’inici del conreu de la flor, les diferents fases de la producció fins que arriben a les mans del consumidor i què implica mediambientalment i ètica. El recull d’aquesta informació es mostra a través de fotografies i un fulletó infogràfic explicatiu.

L’antotípia és una de les alternatives d’impressió més respectuoses amb el medi ambient. Alhora, és una tècnica irregular, i dominar-la ha representat un pas important per dur a terme aquest projecte. En total vaig realitzar sis experiments els quals em van permetre conèixer i dominar la tècnica per a obtenir els millors resultats possibles.

Les antotipies revelades consten de 3 elements. Un dels elements són fragments de text dels pensaments sobre les flors, aquests estan maquetats juntament amb el segon element, flors i fulles seques premsades. El tercer element són fotografies que van ser preses en un taller de creació de rams de flors en un hort on les flors creixien salvatges.

L’exposició. A partir de la impressió digital i fotografies de la indústria es genera una desubicació i descontextualització sobre el coneixement concebut de la flor i l’antotípia que fa de retorn a l’amor i la poesia d’aquesta. Aquest contrast divideix l’exposició en dues parts. La gràfica de l’exposición és neutra i amb tipografia light per no treure importància al contingut tènue de les antotípies. Vaig dissenyar il·lustracions molt simples i lineals i un fulletó que conté una infografia esquemàtica del funcionament la indústria que serveix per situar les imatges exposades en el procés on estan implicades i poder comprendre aquella fase de producció.

Finalment, els dos mons que engloba la flor avui en dia es mostren en un mateix espai. Les flors aporten una connexió subliminal amb el medi ambient i una admiració a la natura directa i bella que altres elements no poden fer. En un món que va directe cap al declivi, les flors donen un aire d’esperança tot i tenir l’origen que tenen. ”El Saber de les Flors” implica un aprenentatge previ, veure la realitat que és oculta i intrínseca en les flors. Permet prendre consciència i decidir com vols consumir i, per tant, com vols viure.


Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Indústria_comerç

Indústria_transport

Indústria_distribució

Indústria_magatzem

Indústria_treballador

Indústria_caldera

Indústria_cútting

Exposició Indústria

Exposició Antotípies

El Saber de les Flors

Exposició Antotípies

Antotípia_Verbena "Dark blue"

Antotípia_Begònia "Dragon wing"

Antotípia_Snap Dragon lila

Antotípia_Gerani rosa clar

Antotípia_Begònia "Dragon wing"

Antotípia_Petúnia "Night sky"

Antotípia_Rosa China magenta

Antotípia_Verbena "Dark blue"

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.